Blog 28. august 2018

McCain - Palin - ideálne duo pre spackanú Ameriku!

Peter Skladaný
Peter Skladaný
Neviem, kde sa u časti populácie berie bohorovné presvedčenie, ktoré ponúka zavádzajúce vysvetlenie McCainovho neúspechu v Prezidentských voľbách 2008.
Neviem, kde sa u časti populácie berie bohorovné presvedčenie, ktoré ponúka zavádzajúce vysvetlenie McCainovho neúspechu v Prezidentských voľbách 2008.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Peter Skladaný

McCain - Palin - ideálne duo pre spackanú Ameriku!

Tvrdenie, že za McCainovým nezvolením za Prezidenta USA vo voľbách roku 2008 môže guvernérka Aljašky Sarah Palin, nepočujem prvý krát. Ale zakaždým ma neuveriteľne dráždi!

Naposledy si ho dovolil vysloviť komentátor Postoja (jsa azda profesionál...) pán kolega Lukáš Krivošík vo svojom komentári. 

Ako toto môže niekto vôbec povedať??

Sarah Palin - jedna NEuveriteľne šikovná, ambiciózna, úspešná, mladá, sexi, svieža, energická, inteligentná žena v najlepších rokoch; veriaca, primerane konzervatívna. 

Vrcholová politička - guvernérka Aljašky a zároveň matka 5-tich detí (z toho piate je postihnuté Downovým syndrómom)...je predsa stelesnením amerického sna o krajine, v ktorej sa práve takíto ľudia dostávajú na špicu! 

Profesionálne zvládnutá kampaň, vizuálna príťažlivosť, skvelé vystupovanie, skúsenosti s médiami, kamerou, mítingami; žena ako vystrihnutá z gýčovitého amerického kalendára o varení....  

Skrátka; ideálna Vice-prezidentka do tandemu ku starnúcemu, zdravotne dobitému, troška mediálne ťažkopádnemu a predsa len; tak trocha staromódnemu mužovi - McCainovi...

Čiže nie, vážení!

Problém zaiste nebude v Palinovej...

Rovnako, ako v českom prípade Karla Schwarzenberga; slovenskom príklade napr. Daniela Lipšica, Rudolfa Zajaca, Ľudovíta Kaníka, Vladimíra Palka, Fedora Gála, či Františka Mikloška a podobne...problém bude niekde inde.

Problém bude nie na strane ponuky - ale na strane dopytu!

Ani americký volič totiž väčšinovo nechce ísť  ťažšou cestou; a ani vchádzať úzkou bránou...

A presne toto John McCain (a Sarah Palin) po celý svoj život znamenali....

Navyše proti nemu kandidoval fenomén Barack Obama; ktorý predstavoval tak mediálne rozbehnutý stroj, že mu nebolo možné čeliť...

Amerika bola v roku 2008 už aj psychologicky unavená po takmer 8-mich rokoch "boja proti terorizmu" a dvoch veľmi kontroverzných vojnách (Afganistan 2001, Irak 2003) s nejasnými výsledkami, neistými vyhliadkami a výraznými stratami na ľudských (amerických - vojenských) životoch...

McCain čoby starý vojnový jastrab predstavoval politiku ďalšieho amerického vojenského intervencionizmu. Amerika sa tak priklonila k ustráchanému Obamovi. Výsledky takejto ustráchanej politiky však vidíme aktuálne napríklad v Sýrii, ale v roku 2008 by Obama bol býval porazil azda aj Abrahama Lincolna...

Takže NIE - vážení....Sarah Palin za nič nemôže. To Amerika si len vybrala cestu menšieho odporu. S takýmto výberom ja, samozrejme, hlboko nesúhlasím. 

 

Mr. John Sidney McCain - Rest in the peace of Lord+

 

 

 

 

 

 

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0