Svet kresťanstva 07. august 2018

Dobrovoľníci P18 v Prešove ušetrili svojou prácou viac ako 75-tisíc eur

TASR
TASR
Toto číslo predstavuje približne pätinu z celkových nákladov za celé Národné stretnutie mládeže, povedal kňaz zodpovedný za podujatie.
Toto číslo predstavuje približne pätinu z celkových nákladov za celé Národné stretnutie mládeže, povedal kňaz zodpovedný za podujatie.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Dobrovoľníci P18 v Prešove ušetrili svojou prácou viac ako 75-tisíc eur
Účastníci Národného stretnutia mládeže P18 v Prešove (Foto: TASR/Milan Kapusta)

Vyše 75 000 eur ušetrili počas tohto leta dobrovoľníci, ktorí sa zapojili do organizácie a príprav Národného stretnutia mládeže P18 v Prešove.

Vyplýva to zo štatistiky, ktorú vypracovali po skončení podujatia. Z výsledkov vyplýva, že počas príprav, ktoré trvali jeden a pol roka, spolu odpracovali vyše 27 000 hodín bez nároku na odmenu.

Informoval o tom Michal Lipiak z komunikačného tímu P18.

Na príprave sa podľa neho podieľalo vyše 500 dobrovoľníkov, z ktorých približne tretinu tvorili animátori. Najväčšia časť z nich zavítala do Prešova týždeň pred akciou, kde sa zapojila do takzvaného 'prípravného týždňa'.

Organizáciu P18 koordinoval centrálny tím ôsmich ľudí spolu s vedúcimi pracovných tímov pod vedením Rady pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska (KBS).

"Je to neskutočné číslo. Ďakujem ešte raz každému jednému, ktorý sa zapojil a prispel svojou pomocou. Patrí im veľká vďaka, že odovzdali svoj čas a námahu, a to všetko bez nároku na akúkoľvek odmenu. Môžeme povedať, že toto číslo predstavuje približne pätinu z celkových nákladov za celé Národné stretnutie mládeže P18 v Prešove," hovorí kňaz Ondrej Chrvala, hlavný zodpovedný za P18.

Záujemcovia si mohli z viac než 25 pracovných skupín vybrať tri. Tím P18 ich potom podľa potreby priradil do jednej z nich. "Pomáhali napríklad pri registrácii, zabezpečení sprievodných aktivít, pri starostlivosti o hostí, zabezpečení stravy, upratovaní, informovaní či technických prácach. Najväčší počet dobrovoľníkov - približne jedna tretina z celkového počtu – pochádzal z Košickej arcidiecézy. Viacerí prišli aj zo zahraničia, najčastejšie z Česka," priblížil Lipiak.

Národné stretnutie mládeže P18 v Prešove zorganizoval tím z Rady pre mládež a univerzity KBS a Kanet, n. o. Generálnym partnerom podujatia bolo mesto Prešov, partnerom Prešovský samosprávny kraj.

Podujatie nadväzuje na Svetové dni mládeže. Na tomto celosvetovom podujatí sa mladí najbližšie stretnú budúci rok v januári v Paname. V Prešove, kde sa po vyše jedenapolročných prípravách celonárodná akcia konala, bola spustená oficiálna slovenská príprava na SDM v Paname.

Do Prešova prišlo podľa organizátorov vyše 4500 ľudí.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0