Blog 13. júl 2018

Bu, bu, bu, ide Pride! Alebo nič také hrozné sa nedeje?

Lukáš Horvatovič
Lukáš Horvatovič
V sobotu bude Pride, tak chcem k tomu len krátko.
V sobotu bude Pride, tak chcem k tomu len krátko.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Lukáš Horvatovič

V prvom rade žiadnu paniku, všetci sa ukľudníme, nič také strašné sa nedeje!

Zatiaľ som bol v živote pozrieť len na jednom, dva roky dozadu. Ani som z toho „neoteplel“, ani sa nezmenšila moja túžba po vlastnej tradičnej rodine, ani som nespozoroval na sebe žiadny iný negatívny efekt.

Z kresťansko-konzervatívnho spektra sa voči Pridu najčastejšie ozýva kritika, že takéto udalosti, ich organizátori a podporovatelia útočia na tradičnú rodinu. Považujem to za veľký nezmysel. Čiastočne možno chápem odkiaľ sa berie, ale je to nezmysel.

Nie, Pride nie je proti tradičnej rodine. Vôbec som nepozoroval, že by LGBTI komunita a aktivisti bojovali za zrušenie tradičnej rodiny, ani nikoho neodhovárajú od zakladania tradičnej rodiny a taktiež nikoho nenútia, aby sa rozvádzal. Dokonca ani v krajinách, kde boli homosexuálne zväzky umožnené nedochádza k rušeniu tradičných rodín, odhováraniu od zakladania alebo núteniu k rozvodom. Fakt! Stačí sa tam pozrieť. Žiadny koniec sveta tam nenastal. Problémy, ktoré trápia rodiny sú naozaj niekde inde.

Ide len o to, že tradičná rodina nie je jediná forma rodiny, ktorá existuje a na toto sa snažia upozorňovať. A taktiež sa snažia o uznanie. Nevidím v tom problém, veď to nie je na úkor tradičnej rodiny. Nemá to ako byť na jej úkor. Mnoho tradičných rodín dokonca na Pride chodí.

LGBTI ľudí sa netreba báť, nie sú žiadnou hrozbou, žiadajú len to, aby sme rešpektovali ich ľudskú dôstojnosť a práva. V podstate im ide o to, o čo každému. Aj nám kresťanom by sa určite tažšie žilo, keby nám niekto upieral našu ľudskú dôstojnosť a možnosť sa dožadovať práv.

Fakt sa netreba báť, nikto vás nebude nútiť do homosexuálnych zväzkov. Ak ich budete tolerovať, tak tiež vám to nijako neublíži.

Kedysi som mal homofóbne názory. Nepamätám si kedy presne prišlo k nejakému zlomu, ale asi k tomu prispelo dovzdelanie o téme. U iních ľudí zase zabralo keď získali nejakú osobnú skúsenosť a zistili, že aj LGBTI ľudia sú len normálni ľudia, žiadni démoni. Ak teda máte nejaké problémy, tiež skúste jedno alebo druhé.

Bez predsudkov sa ľahšie žije :) Fakt!

 

P.S.: Pre tých, čo sa sťažujú, že Pride je o obscénnostiach, tak pozrite si zábery z minulých rokov z Bratislavy, že či tam niečo také nájdete. Zo zahraničia sa občas zábery polonahých ľudí alebo ľudí v oblečkoch nájdu, ale to nájdete aj na karnevale v Rio de Janeiro a nad tým sa skoro nikto nepohoršuje.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0