Blog 17. máj 2018

Prosím Vás, prestaňte už klamať!

Alojz Hlina
Alojz Hlina
Alebo klamte ďalej, len sa prosím Vás aspoň nezaštiťujte kresťanstvom a ochranou života. Rovnako, ani na Vaše osobné ciele a ambície nezneužívajte kresťanstvo a ochranu života. Lebo presne takéto farizejstvo a pokrytectvo ubližuje kresťanstvu najviac. Začína mi byť z toho zle.
Alebo klamte ďalej, len sa prosím Vás aspoň nezaštiťujte kresťanstvom a ochranou života. Rovnako, ani na Vaše osobné ciele a ambície nezneužívajte kresťanstvo a ochranu života. Lebo presne takéto farizejstvo a pokrytectvo ubližuje kresťanstvu najviac. Začína mi byť z toho zle.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Alojz Hlina

Prosím Vás, prestaňte už klamať!

Na blogu Postoj.sk sa zjavil už štvrtý blog, v ktorom autor klame.

Ako prvý začal P. Abrhan so svojím vyjadrením:

...Predseda KDH rezignoval na presadzovanie kresťanských hodnôt.

Z uvedeného vyplýva, že agendou KDH už nebudú:

-voľné nedele

-výhrada vo svedomí

-ochrana života problém potratov

-problematika eutanázií

-demografický vývoja mnohé ďalšie oblasti

Potom sa pridal P. Molda so svojím vyjadrením:

...minulý týždeň ste Slovensku a najmä kresťanskému voličovi oznámili, že do najbližších volieb pod vaším vedením, KDH nebude presadzovať hodnotovú politiku, pretože ani liberáli ani kresťania si to nemôžu dovoliť. Znamená to, že najbližších šesť rokov, KDH kresťanskému voličovi odkazuje, že si zobralo v tejto agende dovolenku.

Ako tretia nastupuje p. Vargová vyjadrením:

...mať politickú stranu, ktorá ústami predsedu o sebe povie, že najbližšie roky rezignuje na hodnotovú politiku je to isté, ako ju vôbec nemať.

Štvrtý, a určite nie posledný sa pridáva pán Pénzeš:

...predseda KDH Hlina, ktorý nám oznámil nasledujúce skutočnosti :

1. KDH pod jeho vedením do volieb pôjde s cieľom dostať sa do vlády a preto nebude presadzovať žiadnu hodnotovú politiku, ale s liberálmi ochraňovať status quo.

Príde mi to až perfídne, takto klamať a zavádzať. Keby si to robili členovia nejakého konkurenčného  motorkárskeho gangu, tak nepoviem ani slovo. Ale ľudia zaštiťujúci sa pánom Bohom, kresťanstvom a vierou?

Autori týchto blogov rátajú s tým, že deväť z desiatich čitateľov ich textov nemá predplatené  Sme.sk. Preto im z rozhovoru, ktorý sa neunúvajú ani prelinkovať (a aj keby ho linkovali, vedia,  že si ho väčšina čitateľov nevie prečítať lebo je zamknutý),  vyberajú, manipulujú, klamú a podsúvajú nepravdivé tvrdenia.

Nepríde Vám to nechutné ?

Čo som vlastne povedal v rozhovore pre Sme.sk ?

Mimochodom, poprosil som redakciu denníka, či sa nedá ten rozhovor odomknúť. Že to zaplatím, aby som sa pokiaľ možno vyhol manipuláciam, ktoré budú nasledovať. Žiaľ, povedali, že sa to nedá. Tak prekopírujem aspoň tú časť rozhovoru, ktorá je účelovo manipulovaná:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Niektorí konzervatívci Únii vyčítajú Istanbulský dohovor, otváranie LGBTI tém a podobne. Aký je postoj KDH k týmto témam?

Sme kresťanskodemokratická strana. Aký názor od nás očakávate?

* Čo si myslíte o Istanbulskom dohovore?

Už len jeho názov je nešťastný, Istanbul sa nikomu nespája s úctou k ženám. Čo sa týka obsahu, prekáža mi, aká hystéria sa okolo toho robí. Pritom stačí, aby si niekto dal tú námahu a vybral odtiaľ niektoré pre nás konfliktné odseky a mohlo to prejsť.“

* U nás sa zase nedávno otvorila téma dekriminalizácie drog. Má človek za pár gramov marihuany dostať podmienku?

„V tomto sme za zachovanie súčasného stavu.“

* Podporíte návrhy na riešenie niektorých životných situácii LGBTI komunity, ako je dedenie či nahliadanie do zdravotnej dokumentácie?

„V zásade sme za zachovanie súčasného stavu. Pozrite, ja si myslím, že vzhľadom na politickú situáciu si ani konzervatívci, ani liberáli nebudú môcť dovoliť viesť kultúrnu vojnu. Možno o pár rokov bude jedna zo strán taká silná, že si svoje videnie sveta presadí. Dovtedy bude zachovaný súčasný stav. S takou predstavou pôjdeme do volieb.

Pre zlú situáciu na Slovensku a problémy ako korupcia, polícia, súdnictvo, školstvo, zdravotníctvo sme ochotní zatiaľ netlačiť na 'večné' konzervatívne témy a žiadať len zachovanie statusu quo, ale očakávame rovnaký prístup aj od liberálov.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Takže čo zlé som povedal ?

To, že som povedal, že v otázke LGBTI som za zachovanie statusu quo. To je zlé ? To naozaj ?

Kde som povedal to, čo tvrdia autori vo svojich blogoch ?

Píšem tento blog, lebo sa obávam, že o týždeň ľudia plní „lásky“ začnú písať, že som za manželstvá homosexuálov a budú to tvrdiť s kamennou tvárou. Ani sa nezačervenajú, práve naopak.

Prežehnajú sa a podvečer spokojne pôjdu na sväté prijímanie.

Prosím, žiadam autorov už existujúcich skvostných textov ako aj poteciálnych nových autorov skvostných blogov, neklamte !

Komentujte, analyzujte, nesúhlaste, ale neklamte !!!!

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0