Blog 20. apríl 2018

Boris Kollár je klamár

Alojz Hlina
Alojz Hlina
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Alojz Hlina

Boris Kollár je klamár

Tých prívlastkov by sa dalo doplniť viac. Nedoplním, nestojí mi to za to.

B.Kollár poskytol rozhovor pre Postoj.

Teraz neviem, či sa to Kollár naučil od Krajniaka alebo Krajniak od Kollára, každopádne klamú obaja. Ako? Obaja klamú v zásade rovnako, asi to majú ako „stranícku kultúru“.

Milan Krajniak raz napísal blog, v ktorom uviedol, že som predával tričká Milujem Mečiara. Aká je pravda? Pred viac ako dvadsiatimi rokmi sme v jednej našej predajni predávali tričká Volím Mečiara a Nevolím Mečiara. Vo výklade bola tabuľa a podľa toho, kto si aké tričko kúpil sa upravilo skóre. Vyhrali tričká Nevolím Mečiara a my sme na tom celkom slušne zarobili. Toto je pravda. Celkom rozdiel oproti tomu, čo tvrdil M.Krajniak, nie? On sa mi potom v ďalšom texte ospravedlnil (oceňujem, že aspoň to), ale špina už bola vyliata.

Boris Kollár pracuje tým istým systémom. V rozhovore tvrdí, že som povedal, že Sulík je fašista. Aká je pravda? Povedal som, že Sulík má slovník neonacistu z Drážďan. Celkom rozdiel, nie? Mimochodom, za posledné dva mesiace som bol s R. Sulíkom tri krát a asi šesť krát sme si podali ruky.

Ďalej Boris Kollár tvrdí, že som robil transparenty pre Mečiara. Dosť zásadné tvrdenie. Aká je pravda? Keď v roku 2000 na Zelený štvrtok policajti vyviedli Mečiara z Elektry na výsluch, vyvesil som na jeden billboard plachtu s nápisom: Nezatvárajte Mečiara, môže byť z toho občianska vojna.

 Je to rozdiel alebo nie je?

Vyviesť V.Mečiara na Zelený štvrtok na kresťanskom Slovensku mi príde ako jeden z tých najhlúpejších nápadov slovenskej politiky. Vyviesť Mečiara mohli o týždeň skôr alebo neskôr, ale na Zelený štvrtok?

Toto jedno z najhlúpejších politických rozhodnutí v ponovembrových dejinách Slovenska V.Mečiarovi umožnilo zotrvať v slovenskej politike minimálne o štyri roky dlhšie.

„Luxus“ podnikania je v tom, že robíte iba s tými, s kým chcete. V politike tento luxus neexistuje. Musíte robiť, stretávať sa, diskutovať s ľuďmi, s ktorými by ste to za iných okolností neurobili.

Slovensko však nie je na tom až tak zle, aby sme museli legitimizovať zoskupenie B. Kollára. Zoskupenie, ktoré si logo vytvorilo z inšpirácie zážitkov v sprche. Zoskupenie, ktoré bez kúska hanby vykradlo názov rodina. Zoskupenie, ktoré vykradlo agendu niekoho iného a bez kúska hanby sa bije do pŕs a tvári sa, že oni problematiku s exekútorskými úžerníkmi a exekučnou amnestiou otvorili ako prví. Kým sa Boris Kollár s ľuďmi z nebankoviek  zabával na VIP večierkoch a pil drahé šampanské, ja som sa tej téme venoval. Štyri roky som v parlamente do tej témy bil a fixovali sme aj výsledky. Kollár si na ľudí, ktorí trpia preto, že ich zničili ľudia, s ktorými sa on zábaval na plesoch účelovo spomenul až pred voľbami 2016. 

Slovensko má na to, aby sme to zvládli bez B.Kollára.

Ponúkam riešenie. Nevoľte Sme rodina. Voľte ako tak normálne strany. Voľte jedinú normálnu stranu na Slovensku, voľte kresťanských demokratov, voľte KDH a dáme to aj bez Kollára. Bez problémov to dáme.  Dáme to tak, aby sme nemuseli stratiť vlastnú sebaúctu.

Smer je mŕtvy. Nepotrebujeme spolupracovať s Kollárom, aby sme porazili Smer. Smer je mŕtvy projekt. Jediný, kto ho dokáže oživiť je opozícia. Opozícia ho dokáže oživiť svojou neschopnosťou. Napríklad aj takou, že bude spolupracovať s Kollárom, respektíve, že nedokáže vytvoriť väčšinu bez Kollára. Postaviť sa vedľa neho je to isté, ako si pripnúť na hruď terč. Terč, po ktorom budú Smer, SNS a Most-Híd s obrovskou radosťou strieľať. A majú čím ...

 Sila Smeru je z veľkej časti tvorená slabosťou opozície. Spolupráca s Kollárom je len a len posilňovaním našej slabosti.

Neviem koľkokrát ešte Boris Kollár v publikovanom rozhovore klamal alebo prekrúcal skutočnosti. Nečítal som ho celý. Avšak len v časti, v ktorej ma spomína, to bolo dva krát.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0