Aktuálne 15. apríl 2018

Prestrelka medzi pakistanskými a afganskými vojakmi si vyžiadala obete

TASR
TASR
Prestrelka medzi pakistanskými a afganskými vojakmi v pohraničnej oblasti si vyžiadala v nedeľu najmenej štyroch mŕtvych.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Prestrelka medzi pakistanskými a afganskými vojakmi v pohraničnej oblasti si vyžiadala v nedeľu najmenej štyroch mŕtvych.

Zo spustenia paľby sa obe strany navzájom obviňujú, informovala agentúra DPA.

Hovorca polície vo východoafganskej provincii Chóst uviedol, že dvaja afganskí vojaci zahynuli a traja ďalší utrpeli zranenia po tom, čo pakistanskí vojaci, snažiaci sa zriadiť na afganskom území v zmienenej provincii nové kontrolné stanovište, spustili na nich paľbu. Podľa polície to nie je prvýkrát, čo pakistanskí vojaci vtrhli na afganskú pôdu.

Pakistanská armáda vo vyhlásení zas uviedla, že na ich vojakov, ktorí pripravovali oplotenie v oblasti, vystrelili cez hranicu afganskí vojaci, pričom dvoch zabili a ďalších piatich zranili.

Afganistan a USA obviňujú Islamabad z poskytovania podpory militantom z hnutia Taliban, ktorí bojujú proti afganskej vláde a medzinárodným silám v krajine. Pakistan obvinenia odmieta.

Medzi Afganistanom a Pakistanom panuje malá spolupráca v dôsledku problémových vzťahov, pričom sa navzájom obviňujú z využívania islamských militantov ako vojakov v zástupnej vojne, dodala DPA.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0