Aktuálne 07. december 2017

Ján Richter chce ostať ministrom práce, radšej sa vzdá funkcie v strane

TASR
TASR
Minister práce Ján Richter (Smer-SD) chce zostať radšej ministrom a vzdá sa funkcie generálneho manažéra strany.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Minister práce Ján Richter (Smer-SD) chce zostať radšej ministrom a vzdá sa funkcie generálneho manažéra strany.

S odvolaním sa na rozhovor Richtera pre Plus 7 dní to na svojej stránke píše Denník N.

Predsedníctvo Smeru má rokovať vo štvrtok večer o tom, ako v strane ďalej po župných voľbách. V sobotu bude mať strana snem v Martine. Rozhodnúť by sa malo aj o tom, či Marek Maďarič bude ďalej podpredsedom strany a či Richter zostane vo funkcii ministra alebo generálneho manažéra strany, pripomína denník.

"Asi je prirodzené, že po šiestich rokoch sa cítim viac ako minister. Moje úvahy, priority a rozmýšľanie idú smerom k tomuto rezortu, či hovoríme o oblasti politiky zamestnanosti, sociálnej oblasti, rodinnej, alebo dôchodkovej politiky," uviedol Richter v rozhovore pre Plus 7 dní.

Zároveň povedal, že "v tejto chvíli by asi boli potrební dvaja Richterovia". Jeden na ministerstve a druhý, ktorý by sa venoval strane. "No to sa nedá. Prebiehajú rozhovory s ľuďmi, ktorí by mohli výkon manažérskej straníckej práce zabezpečovať alebo aspoň prevziať časť mojich povinností," priblížil Richter.

Podľa vlastných slov nechce ani odchod Maďariča. "Nebol by som rád, keby Marek Maďarič odišiel z vedenia strany. Myslím si, že je pre stranu potrebný," konštatoval v rozhovore Richter.

V tejto chvíli si nevie predstaviť, že by bol predsedom strany niekto iný ako Robert Fico. Takisto nevidí dôvod na odchod ministra vnútra Roberta Kaliňáka z funkcie. "Myslím si, že Robert Kaliňák je pre Smer stále prospešný a potrebný. Je dobrý minister vnútra," dodal Richter.
 

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0