Aktuálne 05. december 2017

Fico poslal Kiskovi list, aby za lety špeciálom zaplatil 990-tisíc eur

TASR
TASR
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) poslal v utorok prezidentovi Andrejovi Kiskovi list, aby uhradil štátu 990.000 eur za lety vládnym špeciálom do Popradu.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) poslal v utorok prezidentovi Andrejovi Kiskovi list, aby uhradil štátu 990.000 eur za lety vládnym špeciálom do Popradu.

Premiér to oznámil počas mimoriadnej schôdze NR SR, na ktorej minister vnútra Robert Kaliňák čelí opozičnému pokusu o odvolanie.

"Ak má byť v krajine poriadok, nech si to zaplatí," odkázal. Podľa premiérových slov cítiť aj zo strany Kisku posadnutosť Kaliňákom. "Ale to bola Národná rada SR, ktorá požiadala ministra Kaliňáka, aby predložil správu o lietaní špeciálu," upozornil.

Fico vyzval Kisku na zaplatenie letov ešte v polovici novembra. "Obraciam sa na pána prezidenta, vystavím mu normálne faktúru, aby týchto milión eur zaplatil Slovenskej republike. Pretože si myslím, že tieto peniaze musí zaplatiť. Odmietam prázdne vyhlásenia, prázdne reči, ktorých je tu v poslednom čase čím ďalej, tým viac," povedal vtedy predseda vlády.

Kiska reagoval, že rozumie frustrácii Roberta Fica po zbabraných a prehratých župných voľbách. "A aj tomu, že potrebuje trochu času, aby si skonsolidoval stranu, v ktorej rastie nespokojnosť najmä s výkonom ministra vnútra. Ale potom by sa už jeho vláda mohla začať venovať problémom krajiny, korupcii, zneužívaniu polície, školstvu aj sociálnym problémom ľudí," reagoval v stanovisku prezidentov poradca pre komunikáciu Roman Krpelan.

"Pán prezident sa, tak ako sme u neho zvyknutí, snaží odkloniť pozornosť od svojich problémov. Skutočne nechápem, čo má zneužívanie štátneho lietadla na súkromné účely spoločné s voľbami do VÚC," reagoval na stanovisko prezidenta Fico.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0