Aktuálne 30. apríl 2017

Barcelona uspela v derby, Marcelo spasil Real

TASR
TASR
Futbalisti FC Barcelona a Realu Madrid zvládli sobotňajšie zápasy 35. kola španielskej ligy a naďalej figurujú na čele tabuľky plece pri pleci so ziskom 81 bodov.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Futbalisti FC Barcelona a Realu Madrid zvládli sobotňajšie zápasy 35. kola španielskej ligy a naďalej figurujú na čele tabuľky plece pri pleci so ziskom 81 bodov.

Kým "Barca" však odohrá do konca sezóny už len tri stretnutia, Real až štyri a ak v nich dokáže zvíťaziť, získa prvý ligový titul od roku roku 2012.

Barcelona tak musí čakať na zaváhanie rivala. V sobotu potvrdila úlohu favorita, keď vyhrala v derby na pôde Espanyolu 3:0. Dvoma gólmi sa podpísal pod výhru FCB Luis Suarez, tretí pridal Ivan Rakitič. "Blaugranas" síce vedú tabuľku, ale Real má všetko vo svojich rukách. "Budeme musieť vyhrať všetky zostávajúce zápasy, aby sme zostali v hre o titul a držali Real pod tlakom," zdôraznil Suarez.

"Biely balet" sa v sobotu oveľa viac vytrápil, Valenciu zdolal 2:1 až vďaka gólu Marcela štyri minúty pred koncom stretnutia. Real mohol dokráčať k víťazstvu pohodlnejším spôsobom, lenže v 57. minúte za stavu 1:0 pre domácich nepremenil Cristiano Ronaldo pokutový kop. Valencia potom v 82. minúte vyrovnala zásluhou Pareja, napokon však prišlo rozhodnutie z kopačky Marcela. "Musím vyzdvihnúť nášho bojového ducha. Ukázali sme, kto sme," citovala brazílskeho obrancu agentúra dpa.

Zatiaľ čo Barcelona môže pred ďalším ligovým kolom odpočívať, Real sa musí pripraviť na utorňajšie semifinále Ligy majstrov proti mestskému rivalovi Atleticu Madrid. To sa na Real pripravilo skutočne dobre, na pôde Las Palmas zvíťazilo vysoko 5:0. Dvakrát sa strelecky presadili Kevin Gameiro, po jednom zásahu pridali Saul Niguez a náhradníci Thomas Partey a Fernando Torres. Zverencom trénera Diega Simeoneho patrí v tabuľke tretie miesto so ziskom 71 bodov a trojbodovým náskokom pred Sevilou, ktorá však má pred sebou pondelňajší zápas v Malage. Nepríjemnou správou pre Atletico je však zranenie obrancu Joseho Gimeneza, ktorý bdue musieť semifinále LM oželieť.

Dôležité víťazstvo si pripísal v sobotu aj Real Sociedad, ktorý bojuje o účasť v kvalifikácii Európskej ligy UEFA. Predposlednú Granadu zdolal 2:1 a aktuálne mu patrí šiesta priečka v La Lige pred Bilbaom, ktoré malo však neďelňajší zápas k dobru.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0