Aktuálne 20. apríl 2017

Gašpar necíti potrebu odstúpiť

TASR
TASR
Prezident Policajného zboru Tibor Gašpar ocenil zvládnutie bezpečnostných opatrení a priebehu pochodu proti korupcii, ktorý sa uskutočnil v utorok 18. apríla.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Prezident Policajného zboru Tibor Gašpar ocenil zvládnutie bezpečnostných opatrení a priebehu pochodu proti korupcii, ktorý sa uskutočnil v utorok 18. apríla.

Uviedol to na dnešnej tlačovej konferencii.

„My sme mali informácie o tom, že bude tam nejaká snaha dostať do konfrontácie políciu s účastníkmi tohto pochodu, vyvolať akýsi obraz toho, že polícia chce zakročiť a rozpustiť alebo represívne voči pochodu pôsobiť,“ povedal Gašpar.

Organizátorom podľa neho navrhli množstvo opatrení, ktoré oni aj realizovali a ktoré prispeli k tomu, že priebeh bol pokojný a nedošlo k žiadnemu narušeniu verejného poriadku. Ocenil prácu organizátorov aj polície.

Gašpar sa vyjadril aj k požiadavke na jeho prípadné odstúpenie z funkcie policajného prezidenta. „Mojou úlohou ako policajného prezidenta je zabezpečiť boj s korupciou z materiálneho hľadiska, personálneho hľadiska, zabezpečiť vzdelávanie policajtov a nejakú stratégiu,“ pripomenul s tým, že osobne korupčné trestné činy nevyšetruje.

Necíti potrebu, aby odstúpil za nejaké zlyhanie v odbornej oblasti, nakoľko „sme Policajný zbor a bezpečnosť Slovenska posunuli dopredu, sú tu čísla, ktoré slovenská polícia nikdy nedosahovala.“ Ak by sa však minister vnútra rozhodol odvolať ho z politických dôvodov, bude to rešpektovať.

„Ja nie som s tou stoličkou zrastený. Som tu už piaty rok a trošku to cítim na zdravotnom stave, už som uvažoval, že odídem z tejto pozície po voľbách v marci, bola požiadavka, aby som absolvoval slovenské predsedníctvo na čele Policajného zboru. Povedal som to verejne niekoľkokrát, ak dôjde k zmene ustanovenia policajného prezidenta, tak ako to požaduje napríklad ministerka spravodlivosti, ja sa do ďalšieho výberového konania určite neprihlásim,“ uzavrel Gašpar.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0