Aktuálne 17. marec 2017

Real vo štvrťfinále LM proti Bayernu, Barca dostala Juventusu

TASR
TASR
Futbalisti Realu Madrid sa ako obhajcovia trofeje vo štvrťfinále Ligy majstrov 2016/2017 stretnú s Bayernom Mníchov.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Futbalisti Realu Madrid sa ako obhajcovia trofeje vo štvrťfinále Ligy majstrov 2016/2017 stretnú s Bayernom Mníchov.

Rekordný 11-násobný držiteľ európskeho pohára číslo jeden nastúpi v prvom zápase u súpera, odveta je na programe na štadióne San Bernabeu. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Ďalšie štvrťfinálové dvojice v otvorenom žrebe bez nasadených, kde už neplatili žiadne obmedzenia, resp. sa mohli stretnúť aj dva tímy z rovnakej krajiny, tvoria Atletico Madrid - Leicester City, Borussia Dortmund - AS Monaco a Juventus Turín - FC Barcelona.

Opäť najväčšie, až trojnásobné zastúpenie vo štvrťfinále má Španielsko (Real Madrid, FC Barcelona, Atletico Madrid), premiérovo v tejto fáze je anglický majster Leicester City. "Líšky" v osemfinále vyradili FC Sevillu. Nemeckú Bundesligu reprezentujú tradične Bayern Mníchov a Borussia Dortmund, po jednom klube dodali Francúzsko (AS Monaco), resp. Taliansko (Juventus Turín). "Kniežatá" v osemfinále eliminovali Manchester City, sériový taliansky šampión Juventus so poradil s FC Porto.

Prvé štvrťfinálové zápasy sú na programe 11./12. apríla, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 18./19. apríla. Žreb semifinálových dvojíc LM sa uskutoční opäť v Nyone 21. apríla, pričom zápasy tejto fázy sú na programe 2./3. mája a odvety 9./10. mája. Finále LM sa bude konať v sobotu 3. júna na Millennium Stadium v Cardiffe.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0