Komentáre a názory 24. november 2010

NÁZOR: Kandidáti na bratislavského primátora o megakasíne

Matúš Demko
Kandidátov na primátora hlavného mesta sme sa spýtali na ich postoj ku stavbe megakasína. Marek Blaha (SDĽ): "Hazard je určite jednoduchšie kontrolovať na jednom mieste. Preto chcem podporiť projekt stavby zábavného komplexu s kasínom za Bratislavou. Pod podmienkou, že sa tam presunú všetky herne a ...
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Matúš Demko

Kandidátov na primátora hlavného mesta sme sa spýtali na ich postoj ku stavbe megakasína. Marek Blaha (SDĽ): "Hazard je určite jednoduchšie kontrolovať na jednom mieste. Preto chcem podporiť projekt stavby zábavného komplexu s kasínom za Bratislavou. Pod podmienkou, že sa tam presunú všetky herne a ...

Kandidátov na primátora hlavného mesta sme sa spýtali na ich postoj ku stavbe megakasína.

Marek Blaha (SDĽ): "Hazard je určite jednoduchšie kontrolovať na jednom mieste. Preto chcem podporiť projekt stavby zábavného komplexu s kasínom za Bratislavou. Pod podmienkou, že sa tam presunú všetky herne a kasína, ktoré sú dnes roztrúsené po celej Bratislave. Tento projekt nielen výrazne rozprúdi cestovný ruch, ale pomôže aj s novými pracovnými miestami. Napriek populistickým vyhláseniam politikov verím, že projekt vieme lepšie regulovať u nás, ako keď ho investor premiestni päť kilometrov za našu hranicu. Odmietať v tejto súvislosti vytvorenie niekoľko tisíc nových pracovných miest je obrovský hazard so životnou úrovňou Bratislavčanov."

Marek Blaha dnes (24.11.) oznámil, že z boja o primátorské kreslo odstupuje.

Magda Vášaryová (SDKÚ-DS, SaS, KDH, Most-Híd, OKS): "S výstavbou megakasína nesúhlasím. V tomto meste chýba dosť vecí, ale megakasíno medzi ne určite nepatrí. Oveľa radšej ako stavbu kasína by som podporila výstavbu mediatéky, najmodernejšieho multikulturálneho zariadenia, ktoré by okrem virtuálnej knižnice poskytovalo priestor aj pre výstavy, koncerty, stretnutia. Budujme radšej bezpečné, kultivované a kultúrne mesto plné študentov, vedcov a umelcov. Budujme európsku metropolu, nie hráčske dúpä."

K téme:
Vlčie kasíno v koži baránka
Ako odlákať megakasíno
Desaťtisíce Slovákov odmietajú megakasíno

Ostatní kandidáti nám svoje odpovede nezaslali. Dopĺňame ich vyjadrenia, ktoré poskytli iným médiám alebo ich je možné nájsť v ich programoch:

Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou SMER-SD) zavrhuje projekt megakasína v podobe, ako ho investor navrhoval, hovorí, že by nám to "prinieslo problémy takého rozsahu, že by sme si s nimi nevedeli poradiť. To znamená, že kasíno nepovažujem za schodnú cestu." Ako postačujúce riešenie nevidí ani zmenšenie plochy kasína. Pre aktualne.sk povedal: "Želal by som si, aby v Bratislave vznikol aquapark, ktorý je súčasťou Metropolisu. To, čo budeme musieť posúdiť ak investor opäť príde s týmto návrhom je cena, ktorú za to zaplatíme." K megakasínu však ešte dodáva: "Sú ďalšie otázky, ktoré si treba ujasniť. Napríklad otázka, akého typu bude to kasíno. Ak to kasíno má byť amerického typu, kde môžete prísť bez obmedzení, vyvoláva to vo mne väčšie obavy ako v prípade, že by to bolo kasíno európskeho typu, kde je kontrolovaný vstup a treba prísť pekne oblečený."

Jeden z bodov programu Jána Budaja (Zmena zdola, DS, DÚS) hovorí: "Nepripustiť vybudovanie veľkokapacitného hráčského centra tzv. megakasína Metropolis."

Program Stanislava Pánisa (SNJ) sa k megakasínu nevyjadruje, nepodarilo sa nám nájsť ani jeho vyjadrenie v médiách.

- md, lo -

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0