Aktuálne 05. jún 2016

Slováci z MS vo vodnom zjazde s dvomi zlatými a bronzom, Slučik: Sme spokojní

TASR
TASR
"Výsledok je cenný najmä z pohľadu blížiacich sa juniorských majstrovstiev Európy, keďže všetci reprezentanti s výnimkou Martina Medveďa sú ešte mládežníci. Domov sa vraciame spokojní, " povedal vedúci výpravy Jaroslav Slučik.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

"Výsledok je cenný najmä z pohľadu blížiacich sa juniorských majstrovstiev Európy, keďže všetci reprezentanti s výnimkou Martina Medveďa sú ešte mládežníci. Domov sa vraciame spokojní, " povedal vedúci výpravy Jaroslav Slučik.

Slovenské reprezentantky Barbora Kortišová a Katarína Kopúnová si vybojovali zlaté medaily v šprinte na MS vo vodnom zjazde. V bosnianskej Banja Luke ovládli kategóriu C2 časom 1:08,63 min. o jedinú stotinu sekundy pred talianskou dvojicou Marlene Ricciardiová, Valentina Razzautiová. Vo štvrtok si obe Slovenky vybojovali bronz. 

Ďalší slovenskí reprezentanti sa do finálových jázd nedostali. Martin Medveď obsadil v rozjazdách šprintu C1 mužov 12. priečku, Roman Zuzik sa umiestnil o šesť miest nižšie. Kortišová skončila v singlovke K1 17., Kopúnová v ženskej C1 deviata. Do finále sa neprebojoval v mužskej K1 ani Radoslav Miko a obsadil 37. priečku s odstupom takmer šesť a pol sekundy na víťaza rozjázd Paula Gratona z Francúzska. 

Celkovo si slovenská výprava vybojovala na MS dve zlaté medaily a jednu bronzovú. "Baby vyhrali šprint o stotinku. Rozhodla najmä spodná časť trate, kde do bodky splnili taktické pokyny. Výsledok je cenný najmä z pohľadu blížiacich sa juniorských majstrovstiev Európy, keďže všetci reprezentanti s výnimkou Martina Medveďa sú ešte mládežníci. Domov sa vraciame spokojní, do budúcnosti máme na čom stavať. Veď aj chlapci ukázali potenciál, v šprintových disciplínach zaostali za finále len o kúsok," povedal na oficiálnom webe Slovenského zväzu kanoistiky na divokej vode (SZKDV) vedúci výpravy Jaroslav Slučik.

MS v zjazde - šprint:
C1 muži: Ondřej Rolenc (ČR) 58,19 s., 2. Normen Weber (Nem.) +0,33, 3. Vladimír Slanina (ČR) +0,36
K1 muži: 1. Maxime Richard (Bel.) 52,63 s., 2. Paul Graton (Fr.) +1,31, 3. Vid Debeljak (Slov.)
C2 muži: 1. Quentin Dazeur, Stephane Santamaria (Fr.) 56,78 s., 2. Peter Znidaršič, Luka Zganjar (Slov.) +0,41, 3. Tony Debray, Louis Lapointe (Fr.) +0,78

K1 ženy: Hannah Brownová (V.Brit.) 58,92 s., 2. Manon Hostensová (Fr.) +0,02, 3. Melanie Mathysová (Švaj.) +0,22
C1 ženy: 1. Martina Satková (ČR) 1:07,45 min., 2. Manon Durandová (Fr.) +0,85, 3. Cindy Coatová (Fr.) +1,48
C2 ženy: 1. Barbora KORTIŠOVÁ, Katarína KOPÚNOVÁ (SR) 1:08,63 min., 2. Marlene Ricciardiová, Valentina Razzautiová +0,01 s., 3. Kristina Petrovičová, Milica Kostová (Srb.) +1,66

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0