Aktuálne 07. máj 2016

ManU zdolal Norwich a je v hre o LM, Chelsea nestačila na Sunderland

TASR
TASR
Futbalisti Manchestru United zvíťazili v sobotňajšom zápase 37. kola anglickej Premier League na ihrisku Norwich City 1:0.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Futbalisti Manchestru United zvíťazili v sobotňajšom zápase 37. kola anglickej Premier League na ihrisku Norwich City 1:0.

O jediný presný zásah sa postaral v 72. minúte Juan Mata, ktorému prihral do čistej šance Wayne Rooney. "Červení diabli" sa vďaka triumfu udržali v hre o miestenku v budúcoročnej edícii prestížnej Ligy majstrov. Dva zápasy pred koncom ligovej sezóny figurujú na priebežnej piatej priečke len bod za mestským rivalom City.

Norwich prehral vo štvrtom zápase po sebe a ani v jednom z nich nestrelil gól. Navyše sa priblížil zostupu, momentálne figuruje na predposlednom 19. mieste tabuľky a na záchranu stráca štyri body, pričom hrá ešte dva zápasy.

Sunderland vykročil smerom k záchrane v najvyššej súťaži, keď zdolal Chelsea 3:2. Na úvodný gól Diega Costu odpovedal v 41. minúte Wahbi Khazri. Chelsea síce v nadstavenom čase prvej polovice išla do vedenia zásluhou Nemanju Matiča, no druhý polčas už patril domácim. V 67. minúte vyrovnal Fabio Borini a o tri neskôr rozhodol Jermaine Defoe. V závere videl druhú žltú a zároveň červenú kartu kapitán hostí John Terry. Sunderland je na 17. mieste s bodovým náskokom pred Newcastlom a na rozdiel od neho odohrá ešte dva zápasy.

"Straky" si skomplikovali situáciu bezgólovou remízou na pôde poslednej a už zostupujúcej Aston Villy.

West Ham prehral na domácej tráve so Swansea City a už má len veľmi malú šancu na postup do LM. Navyše bude musieť tuho bojovať, aby si udržal šieste miesto zaručujúce postup do predkola Európskej ligy pred siedmym Southamptonom a ôsmym Liverpoolom.

      sumáre:
      Manchester United - Norwich 1:0 (0:0)
      Gól: 72. Mata

      Aston Villa - Newcastle United 0:0

      AFC Bournemouth - West Bromwich Albion 1:1 (0:1)
      Góly: 82. Ritchie - 16. Rondon

      Crystal Palace - Stoke City 2:1 (0:1)
      Góly: 47. a 68. Gayle - 26. Adam

      Sunderland AFC - Chlesea Londýn 3:2 (1:2)
      Góly: 41. Khazri, 67. Borini, 70. Defoe - 14. Costa, 45.+3 Matič, ČK: 90.+5 Terry (Chelsea)

      West Ham United - Swansea City 1:4 (0:2)
      Góly: 68. Kingsley (vl.) - 25. Routledge, 31. Ayew, 51. Ki, 90.+3 Gomis

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0