Aktuálne 05. december 2022

Reprezentačný futbalový tréner Calzona zvolal zraz. Chce lepšie spoznať hráčov

TASR
TASR

Pri výbere uprednostnil nováčikov, pár skúsených hráčov však zavolal, aby „udávali smer“.

Pri výbere uprednostnil nováčikov, pár skúsených hráčov však zavolal, aby „udávali smer“.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Decembrový zraz slovenskej futbalovej reprezentácie inicioval tréner Francesco Calzona. Hráči absolvujú päťdňový tréningový kemp v NTC Senec, pričom jeho súčasťou nie je žiaden zápas. Cieľ talianskeho kormidelníka je lepšie spoznať hráčov pred začiatkom kvalifikácie EURO 2024.

Calzona absolvoval doteraz s tímom dva asociačné termíny, úvodný v septembri počas Ligy národov a ďalší v novembri. V rámci neho odohralo mužstvo prípravné stretnutia v Čiernej Hore (2:2) a proti Čile (0:0). Slováci začnú v marci kvalifikáciu zápasmi proti Luxembursku (23. 3.) a Bosne a Hercegovine (26. 3.).

„Tento kemp je môj nápad. S hráčmi sme strávili málo času a chcel som ich lepšie spoznať,“ uviedol Calzona na pondelkovej tlačovej konferencii v Senci.

Pri výbere uprednostnil nováčikov, pár skúsených hráčov však zavolal, aby „udávali smer“.

„Zo skúsených hráčov som si vybral len niektorých, aby išli príkladom. Hovorím napríklad o Petrovi Pekaríkovi, ktorý prišiel napriek tomu, že bol na dovolenke,“ povedal k svojmu výberu kormidelník. Súčasťou nominácie je aj 18-ročný Adam Griger z Cagliari Calcio, najmladší účastník prebiehajúceho zrazu.

„V klube má momentálne dobrú formu a sú s ním veľmi spokojní. Dokonca nám poslali aj poďakovanie za jeho nomináciu,“ uviedol k mladému útočníkovi kouč.

Prvý zraz pod jeho vedením zažíva aj Ladislav Almási, ktorý vynechal septembrový asociačný termín pre zranenie členka a následne nemohol prísť pre klubové povinnosti v Baníku Ostrava. „Som rád, že tu môžem konečne byť. Tréner má nový herný štýl a výsledky určite prídu,“ povedal k svojej nominácii Almási, ktorý vsietil v záverečných siedmich zápasov jesennej časti najvyššej českej súťaže päť gólov.

Do Senca sa mu nepodarilo zohnať len Petra Pokorného z Fehérváru a Šimona Mičudu, ktorého trápi zranenie. „Mrzí ma, že tu nie je Pokorný. Klub najprv súhlasil, na poslednú chvíľu však zmenili názor a tak sme namiesto neho nominovali Mikuláša Bakaľu. Chýba aj Mičuda, mal problémy s chrbtom, ktoré sa mu nepodarilo vyriešiť,“ dodal Calzona. Tím absolvuje počas piatich dní deväť tréningov v NTC Senec, záverečný v piatok o 10.30.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na decembrový tréningový kemp v Senci (5. 12. – 9. 12.):
Brankári: Henrich Ravas (Widzew Lodž), Samuel Petráš (DAC 1904 Dunajská Streda), Dominik Takáč (Spartak Trnava), Ľubomír Belko (MŠK Žilina)
Obrancovia: Vernon De Marco (Slovan Bratislava), Branislav Sluka (Dynamo České Budějovice), Sebastián Kóša (Spartak Trnava), Alexander Mojžiš (MFK Ružomberok), Tomáš Nemčík, Patrik Leitner (obaja MŠK Žilina), Michal Tomič (1. FC Slovácko), Kristián Vallo (Wisla Plock), Peter Pekarík (Hertha BSC)
Stredopoliari: Peter Pokorný (MOL Fehérvár FC), Martin Šviderský (UD Almeria), Dominik Veselovský (DAC 1904 Dun. Streda), Samuel Lavrinčík, Artur Gajdoš, Dominik Hollý (všetci AS Trenčín), Patrik Myslovič (MŠK Žilina)
Útočníci: Adrián Kaprálik (MŠK Žilina), Erik Prekop (Bohemians 1905), Lukáš Haraslín (Sparta Praha), Martin Regáli, Adam Tučný, Tomáš Bobček (všetci MFK Ružomberok), Ladislav Almási (Baník Ostrava), Adam Griger (Cagliari Calcio)

      Náhradníci:
      Brankár: Richard Ludha (FK Železiarne Podbrezová)
      Obrancovia: Matej Madleňák (MFK Ružomberok), Matúš Rusnák, Adam Kopas (obaja MŠK Žilina), Šimon Mičuda (AS Trenčín), David Hrnčár (Slovan Bratislava)
      Stredopoliari: Mikuláš Bakaľa, Samuel Ďatko (obaja FK Železiarne Podbrezová), Martin Bukata (Spartak Trnava)
      Útočník: Timotej Jambor (MŠK Žilina)
Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0