Blog 12. november 2022

Priatelia progresívci, to nemyslíte vážne! Toto je tá vaša sloboda?!

Ján Magušin
Ján Magušin
Ideologický boj a kultúrne vojny v réžií ľavicovo- progresívneho extrému dospel do novej fázy
Ideologický boj a kultúrne vojny v réžií ľavicovo- progresívneho extrému dospel do novej fázy
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Ján Magušin

Priatelia progresívci, to nemyslíte vážne! Toto je tá vaša sloboda?!

Nikdy by som nepovedal, že na Slovensku v rekordne rýchlom čase dospejeme do bodu, kedy sa spoločnosť bude musieť aktívne brániť progresívnemu extrémizmu. Áno, píšem to s vedomím, že z tábora ľavicovo- progresívneho aktivizmu sa spustí nenávisť aj za toto vyjadrenie. Nevadí. Nechcem sa vracať k vraždám, k šialenému paušalizovaniu a obviňovaniu názorových oponentov, nechcem sa vracať k uleteným vyjadreniam predstaviteľa cirkvi, nechcem sa vracať k ničomu, čo rozjatrilo rany a prehĺbilo brázdy v spoločnosti. Len k jednej veci sa vyjadrím. 

Na univerzite v Trnave si "dovolil" prednášajúci psychológ povedať názor, že rodina je tvorená dvoma členmi odlišného pohlavia a ich deťmi. Niečo vám v tejto definícií nesedí? Pohoršuje vás nejakým spôsobom? Lebo mňa teda nie a skúste sa prejsť po našej krajine a opýtať sa občanov. Drvivá väčšina s touto tézou súhlasí. A pozor, nesporíme sa tu teraz o neúplných rodinách, o výchove jedným rodičom či osvojiteľom a podobných modeloch, ktorým plný status rodiny určite patrí. Pointa je niekde inde.

Ale žijeme zo dňa na deň vo svete, kedy sa z normálnosti urobí bláznivá kauza. A tak sa stalo, že po vzore zahraničných ľavicovo- progresívnych extrémistov sa v Denníku N vyrobil článok, ktorý sa pokúša uvedeného pedagóga zničiť. Presne tak, ako to robia na zahraničných univerzitách to začne hysterickým výkrikom, nasleduje rozsiahly článok o tom, ako sa pedagóg "homofóbne"(!)  vyjadril. Počujete dobre. Ak si myslíte, že rodinu tvorí otec, matka a deti, ste homofób. 

Sem sme sa skokom dostali po tom, čo extrémisti spustili kobercové zneužívanie vraždy na ideologickú revolúciu. A tak sme sa zobudili do dní, kedy sme nútení sa ako spoločnosť brániť. Nie spôsobom, aký ukazujú extrémisti z Republiky, ĽSNS či rôzni Tarabovia. Tí si nájdu v kauze akurát tak dôvod na nenávisť a hromadenie politických bodíkov. Nie, brániť sa treba dôrazne, ale slušne a predovšetkým v súlade s právom a demokratickými princípmi, ktoré nám garantuje ústava a zákony. 

To sme sa už naozaj zbláznili? Naša krajina čelí globálnym problémom, bez ohľadu na to, aká je vláda, aká vláda bude a aké vlády boli. A to najhoršie z najhoršieho, vrátane kriminálnych gangov sa tlačí k moci dverami aj oknami. A my tu ideme rozbíjať zvyšky slušnej spoločnosti takýmto spôsobom? Šialené. 

A mám také tušenie, že aj mnohí liberálne či progresívne zmýšľajúci priatelia si pri tejto kauze hovoria, že niekto to tu už naozaj preháňa. A že ak má naša spoločnosť fungovať, tak sú takéto úlety totálne zbytočné. Lebo to, čo sa momentálne na Slovensku radikáli pokúšajú spustiť je opakom slobody a čoraz viac pripomína pokus o ideologickú diktatúru.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0