Aktuálne 10. august 2022

Nicholsonová o koaličnej kríze Aj Sulík mal ponúknuť funkciu, ale SaS chce ísť do predčasných volieb

TASR Postoj
TASR Postoj

Europoslankyňu volali do Progresívneho Slovenska, no nevylúčila ani vstup do novej strany. Ako jej lídra si vie predstaviť Ivana Korčoka, Dzurinda by ním byť nemal. Ivan Mikloš vraj návrat do politiky nevidí reálne.

Europoslankyňu volali do Progresívneho Slovenska, no nevylúčila ani vstup do novej strany. Ako jej lídra si vie predstaviť Ivana Korčoka, Dzurinda by ním byť nemal. Ivan Mikloš vraj návrat do politiky nevidí reálne.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Postoj

Aj Sulík mal ponúknuť funkciu, ale SaS chce ísť do predčasných volieb
Foto: TASR

Europoslankyňa a bývalá predstaviteľka strany SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová si myslí, že SaS chce ísť do predčasných volieb a strana sa demaskovala tým, že predložila ústavný zákon o dôchodkoch. 

Uviedla to v utorkovej relácii televízie Joj Analýzy Na hrane.

Od júlového uznesenia z Republikovej rady SaS čakala, že strana si vytvorí väčší manévrovací priestor a nechá ho aj premiérovi Eduardovi Hegerovi.

Keďže ich podmienkou je odchod lídra OĽaNO a ministra financií Igora Matoviča z vlády, mali podľa nej ponúknuť funkciu ministra hospodárstva. Očakávala totiž, že aj SaS si prizná svoj podiel viny.

Nevylúčila vstup do novej strany s Dzurindom a Korčokom

Ďuriš Nicholsonová nevylúčila vstup do prípadného nového politického projektu. Ako lídra si vie predstaviť súčasného ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka (nominant SaS) a v projekte by podľa nej mohol byť aj exminister financií Ivan Mikloš.

Nemyslí si, že expremiér Mikuláš Dzurinda by v ňom mal zohrať líderskú funkciu.

Nová strana by sa mala podľa nej snažiť o nerozhodnutých voličov, ktorých počet bude narastať. „Keby som mohla niečomu pomôcť tým, že sa na mňa viaže signifikantný počet voličov, tak by som do toho išla,“ povedala Ďuriš Nicholsonová o svojej politickej budúcnosti.

Korčok má podľa nej veľkú budúcnosť v politike, komunikuje s ním. Myslí si, že úvahy o svojej budúcnosti ešte neuzavrel, hoci minulý týždeň vyhlásil, že ak nejaký nový projekt vzniká, nie je jeho súčasťou.

Ďuriš Nicholsonová uviedla, že sa rozprávala s Dzurindom a Miklošom, ktorý jej vraj povedal, že nevidí reálne svoj návrat do politiky. Dzurinda sa podľa nej stretáva s ľuďmi, ktorých „sieťuje“. Dodala, že ak by vznikol nový subjekt, mal by mať záujem aj o hlasy voličov mimoparlamentného Hlasu.

Šimečka ju volal do PS

SaS je podľa europoslankyne personálne „vykuchaná“, nemá potenciál a jej šéf Richard Sulík ju nemá komu odovzdať.

Návrat do strany pre ňu nemá veľký zmysel.

Ďuriš Nicholsonová tiež uviedla, že ju volal do mimoparlamentného Progresívneho Slovenska jeho šéf a podpredseda europarlamentu Michal Šimečka. „Nie som si istá, nakoľko by ma úprimne prijali vnútri PS tí ďalší ľudia,“ reagovala.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0