Blog 11. júl 2022

Ľavicová diktatúra, pokrytectvo EÚ a koniec Pohody

Ján Magušin
Ján Magušin
Tri postrehy z uplynulého týždňa.
Tri postrehy z uplynulého týždňa.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Ján Magušin

Ľavicová diktatúra, pokrytectvo EÚ a koniec Pohody

🚩Všetci si pamätáme ťaženie EÚ proti reforme súdov v susednom Poľsku. Spor Varšavy a Bruselu vyzeral škaredo, rečí o nezávislosti súdov a o rešpektovaní rozhodnutí a garanciách právneho štátu bolo hlavne z pohľadu Bruselu plno. K vecnej stránke Poľskej úpravy snáď inokedy, dotkla sa predovšetkým reliktov komunistického súdnictva, ale tentokrát o inom. Na jednej strane Brusel vstupuje do justičného systému suverénneho štátu s tým, že chráni nezávislosť súdnictva a sudcov. 

Všimnime si ale, ako reaguje progresívna ľavica v EÚ na rozhodnutie Najvyššieho súdu USA k otázke potratov. Rozhodli zákonní sudcovia, napriek tlaku extrémnej ľavice. Akurát nerozhodli tak, ako by sa tejto skupine v USA či Európe páčilo. Aká je reakcia? Európsky parlament prijal rezolúciu, ktorou vyzýva členské štáty EÚ, aby "právo na potrat" zadefinovali ako základné právo v charte ľudských práv. Takže priatelia progresívci nám najnovšie budú vnucovať právo na potrat, ktoré je v priamom konflikte s najzákladnejším právom: právom na život. Samozrejme, je tu strach z toho, že v USA si už povedali dosť nie len bežní ľudia, ale aj renomovaní právnici- a že podobne začnú rozmýšľať aj ľudia v Európe. Takýmto natláčaním progresivizmu štátom EÚ však len prispievajú k štiepeniu a oslabovaniu kolísky západnej, civilizácie, ktorej korene spočívajú na presne opačných hodnotách. Inak, predseda našich progresívcov Šimečka je podľa informácií denníka Postoj jedným zo spoluautorov tohto škodlivého návrhu. Aké prekvapenie... Nezdá sa vám celé toto divadlo ako ďalšie pokrytectvo progresívnych elít? 

🚩Druhé memento sa týka opäť USA, tentokrát Bidenovej administratívy. Generál Gary Volesky, ktorý pracoval pre Bidenovu administratívu ako konzultant, dostal padáka pre komentár na sociálnej sieti, v ktorom krátko komentoval status Bidenovej manželky ohľadom rozhodnutia Najvyššieho súdu USA. A nie, nešlo o urážlivý komentár. Naopak, bol celkom výstižný a nastavil zrkadlo progresívnemu hnutiu v USA. Sťažnosti o tom, ako bolo ženám v Amerike vzaté právo na potrat komentoval tak, že "je pekné vidieť, že konečne už viete, čo pojem žena znamená". Vzhľadom na zmätok, ktorý progresívna ľavica vyrába okolo politiky "identít", komentár celkom trefný. Každopádne, iba toľko stačilo na koniec trojhviezdičkového generála, držiteľa striebornej hviezdy a elitného armádneho dôstojníka. V mene slobody, slobodu treba tvrdo potláčať- pokiaľ neslúži tej správnej strane.

🚩Tretia udalosť je zo Slovenska a je len smutná. Éra ako-tak široko spoločensky rešpektovaného festivalu Pohoda sa končí. Na podujatí totiž v provizórnej "spovednici" sedel aj biskup Jozef Haľko, ktorý tam poskytoval duchovnú službu. Normálna vec, poviete si. No a nebola. Liberálni aktivisti mu na "spovednicu" nacapili dúhovú vlajku, potom mu vykrikovali, aby podujatie opustil, no a na záver sa organizátor Kaščák zbabelo od biskupa dištancoval a označil za chybu, že vôbec umožnil biskupovi na festival prísť. Takto funguje "tolerancia", priatelia a ak ste mali pri prvých dvoch prípadoch pocit úľavy, je načase sa prebrať. Pretože už nežijeme na Slovensku, kde je naozaj rešpektovaná sloboda. Naopak, akosi sa nám to zvrtlo na krajinu, kde vás o chvíľu budú vyháňať z verejného priestoru len preto, že máte odlišný názor. Alebo takto nejako by to na Slovensku niektorí chceli mať.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Najčítanejšie

Deň Týždeň

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia 0