Aktuálne 26. máj 2022

Čečenský vodca Kadyrov Ukrajina je už uzavretá otázka. Mám záujem o Poľsko

TASR Postoj
TASR Postoj

„Po Ukrajine, ak príde rozkaz, do šiestich sekúnd ukážeme, čoho sme schopní,“ vyhlásil vo videu Putinov spojenec Kadyrov. Poľsko by podľa neho malo žiadať o odpustenie.
 

„Po Ukrajine, ak príde rozkaz, do šiestich sekúnd ukážeme, čoho sme schopní,“ vyhlásil vo videu Putinov spojenec Kadyrov. Poľsko by podľa neho malo žiadať o odpustenie.
 

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Postoj

Ukrajina je už uzavretá otázka. Mám záujem o Poľsko
Čečenský vodca Ramzan Kadyrov. Foto: TASR/AP

Čečenský vodca Ramzan Kadyrov pohrozil v stredu útokom na Poľsko. Na sociálnej sieti Twitter o tom informoval bieloruský server Nexta, ktorý zdieľal videozáznam s vyjadreniami Kadyrova, ako i americký týždenník Newsweek.

„Ukrajina je už uzavretá otázka. Mám záujem o Poľsko. Po Ukrajine, ak príde rozkaz, do šiestich sekúnd ukážeme, čoho sme schopní,“ vyhlásil vo videu spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina Kadyrov.

Poliakom Kadyrov zároveň odkázal, aby si radšej „vzali späť svoje zbrane“.

Poľsko je jednou z krajín, ktoré zásobujú zbraňami Ukrajinu, aby jej pomohli brániť sa pred ruskou inváziou, pripomína Newsweek. Najnovšie vyjadrenia Kadyrova podčiarkujú obavy niektorých poľských predstaviteľov, podľa ktorých by Rusko mohlo v budúcnosti potenciálne zaútočiť na Poľsko.

Čečenský vodca ďalej vo videu, ktoré malo v stredu vo večerných hodinách takmer 25-tisíc pozretí, vyzval Poľsko, aby „oficiálne požiadalo o odpustenie za to, čo ste urobili nášmu veľvyslancovi“.

Kadyrov očividne narážal na incident, ktorý sa odohral tento mesiac počas osláv Dňa víťazstva v Poľsku. Ruského ambasádora v Poľsku Sergeja Andrejeva vtedy obliali červenou farbou a spolu so svojou delegáciou bol následne nútený podujatie opustiť, píše Newsweek.

„Nebudeme to len tak ignorovať,“ vyhlásil vo videozázname Kadyrov. „Pamätajte na to,“ dodal. Týždenník pripomína, že nebolo bezprostredne jasné, kde a kedy bolo video nakrútené.

Čítajte tiež
Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0