Aktuálne 24. máj 2022

Otec Jána Kuciaka Syn nás ubezpečoval, že na Slovensku nemôžu zavraždiť novinára

TASR
TASR

Reagoval tým na telefonát, ktorý Ján Kuciak absolvoval približne pol roka pred smrťou s obžalovaným Marianom Kočnerom. Ten novinárovi vtedy povedal, že sa mu bude špeciálne venovať.

Reagoval tým na telefonát, ktorý Ján Kuciak absolvoval približne pol roka pred smrťou s obžalovaným Marianom Kočnerom. Ten novinárovi vtedy povedal, že sa mu bude špeciálne venovať.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Syn nás v minulosti ubezpečoval, že na Slovensku nemôžu v 21. storočí zavraždiť novinára. Pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku to uviedol Jozef Kuciak, otec zavraždeného novinára Jána Kuciaka.

"Ubezpečoval nás, že sa nemáme čoho báť, že na Slovensku v 21. storočí nikto nemôže zavraždiť novinára," podotkol Jozef Kuciak. Reagoval tým na telefonát, ktorý Ján Kuciak absolvoval približne pol roka pred smrťou s obžalovaným Marianom K. Ten novinárovi vtedy povedal, že sa mu bude špeciálne venovať.

"Je mi ľúto, že sa do dnešného dňa vyjadruje o mne a Marianovi K. ako o vinných za smrť svojho syna," reagovala obžalovaná Alena Zsuzsová. Zároveň vyjadrila ľútosť nad tým, čo sa Jánovi Kuciakovi stalo.

Pojednávanie v kauzách objednávky vraždy Jána Kuciaka a prípravy vrážd v utorok popoludní prerušili. Pokračovať bude v stredu (25. 5.) od 9.00 h. Okrem vykonávania listinných dôkazov by mal byť vypočutý svedok Zoltán Andruskó. Ten je v kauze Kuciakovej vraždy právoplatne odsúdený.

Súd v kauze vraždy novinára a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej rozhoduje o vine Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd SR vrátil vlani v máji prípad prvostupňovému súdu.

Právoplatné sú v tejto kauze tri rozhodnutia. Miroslav Marček a Tomáš Sz. dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody. Andruskó 15 rokov nepodmienečne. Obžalobe čelia aj v kauze prípravy vrážd prokurátorov.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0