Aktuálne 17. máj 2022

Ruský plukovník v štátnej televízii Sme v úplnej geopolitickej izolácii. Situácia sa pre nás bude zhoršovať

TASR Postoj
TASR Postoj

Plukovník v zálohe Michail Chodarionok v ruskej štátnej televízii Rossija-1 varoval pred nepriaznivým priebehom ruských operácií na Ukrajine.

Plukovník v zálohe Michail Chodarionok v ruskej štátnej televízii Rossija-1 varoval pred nepriaznivým priebehom ruských operácií na Ukrajine.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Postoj

Sme v úplnej geopolitickej izolácii. Situácia sa pre nás bude zhoršovať
Reprofoto – Youtube

Situácia bude pre Rusko čoraz horšia, hovorí ruský armádny plukovník v zálohe Michail Chodarionok o vojenskej operácii na Ukrajine.

Chodarionok vyslovil kritiku vo vysielaní ruskej štátnej televízie Rossija-1 v relácii 60 minút. A to nielen smerom k logistickým či bojovým zlyhaniam ruskej armády.

„Šíria sa tu informácie o nejakom morálnom či psychickom zrútení sa jednotiek ukrajinskej armády... Nič z toho sa však nepribližuje realite,“ povedal Chodarionok v pondelkovej relácii „60 minút“ televízie Rossija-1. Ukrajinské sily sú podľa jeho slov pomerne odhodlané, ochotné za vlasť preliať aj krv a bojovať do posledného muža.

Vysokú morálku vojska pokladá za jeden zo základných faktorov úspechu.

Podľa ruského plukovníka musí Moskva počítať s tým, že sa do bojov môže zapojiť až milión ukrajinských vojakov. Onedlho sa navyše začne prejavovať vojenská pomoc z Európy. „Situácia sa pre nás bude zhoršovať,“ skonštatoval Chodarionok aj napriek odporu moderátorky relácie.

Ruský plukovník vo výslužbe sa vyjadril aj k izolácii Ruska.

„Neotáčajme rakety na Fínsko – vyzerá to smiešne. Najväčším problémom našej armády a politickej situácie je, že sme v úplnej geopolitickej izolácii. A celý svet je proti nám, aj keď si to nechceme priznať,“ povedal Chodarionok s tým, že ruské možnosti sú obmedzené a krajina sa z tejto pozície musí dostať von.

Chodarionok pred začiatkom ruskej „špeciálnej vojenskej operácie“ varoval, že viesť vojnu na Ukrajine bude oveľa ťažšie, než si myslia mnohí odborníci. Vyzval tiež divákov, nech nekriticky neprijímajú oficiálny štátny pohľad na vojnu. Jeho vystúpenie nakoniec zo záznamu vystrihli.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia 0