Aktuálne 05. február 2016

Hossa so Sekerom skórovali, Halákovi nevyšiel návrat do bránky Islanders

TASR
TASR
Slovenský hokejista Marián Hossa pomohol gólom a asistenciou v noci na piatok k 35. triumfu Chicaga v prebiehajúcej sezóne NHL.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Slovenský hokejista Marián Hossa pomohol gólom a asistenciou v noci na piatok k 35. triumfu Chicaga v prebiehajúcej sezóne NHL.

Obhajca Stanleyho pohára vyhral vďaka víťaznému gólu Jonathana Toewsa na ľade Arizony 5:4 pre predĺžení a upevnil si post lídra Západnej konferencie. Za "jastrabov" nastúpil aj Richard Pánik, no bodové štatistiky si nerozšíril.

Darilo sa Andrejovi Sekerovi, ktorý si vo víťaznom dueli Edmontonu na ľade Ottawy pripísal šiesty gól v prebiehajúcom ročníku. Skúsený slovenský obranca úspešne napriahol v 43. minúte od modrej a zvýšil vedenie svojho tímu na 5:2. "Olejári" pridali v záverečnej tretine ešte dva presné zásahy a tešili sa z presvedčivého triumfu o päť gólov (7:2). 

Do bránky New Yorku Islanders sa prvýkrát od 25. januára postavil Jaroslav Halák, no víťazný štart nezaznamenal. "Ostrovania" prehrali vo Washingtone 2:3, o čom rozhodol v 58. minúte Alexander Ovečkin. Slovenský brankár kryl 20 striel súpera a mal 87-percentnú úspešnosť zásahov. 

Druhej prehre v rade nezabránili v noci na piatok hokejisti Detroitu. Na ľade rozbehnutej Floridy prehrali prvú tretinu 1:3 a zápas vo svoj už prospech už neotočili. Slovenský krídelník Tomáš Tatar si rozšíril bodové štatistiky o jednu asistenciu, spoločne s Tomášom Jurčom však nabrali po mínuske. Na triumfe "panterov" v pomere 6:3 sa tromi bodmi (1+2) podieľal veterán Jaromír Jágr, pričom dosiahol ďalší významný míľnik. Stal sa šiestym hráčom profiligovej histórie, ktorému sa podarilo pokoriť hranicu 1100 asistencií. V noci na pondelok ho navyše čaká v poradí 1600. duel v základnej časti NHL, do vyrovnania bodovej produkcie legendárneho Gordieho Howea na treťom mieste v historických tabuľkách (1850) súťaže mu chýba už len jedenásť bodov. 

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia 0